Naslovna
Pozdrav jeseni
Petra Ivanušić   
Utorak, 21.10.2014
Jeste li znali da jesen ima i svoje podanike? U posjeti su kod nas u boravku.
Opširnije...
Gostovanje na Državnoj smotri koreografiranog folklora
Maja Žamarija   
Srijeda, 15.10.2014
U nedjelju, 12. listopada 2014. dječja folklorna sekcija  gostovala je u Centru za kulturu na Državnoj smotri koreografiranog folklora. Predstavili su se sa dva spleta: Šećem, šećem drotičko i Sejala je baba lena.  Kao i svaki puta, pratili su nas naši tamburaši koji su izveli i dvije samostalne izvedbe: Međimurski čardaš i Kuritari.
Opširnije...
Obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Marijana Višnjić   
Ponedjeljak, 13.10.2014
U petak, 10. listopada, u našoj smo školi proslavili Dan zahvalnosti za plodove zemlje ili kako to još nazivamo Dan kruha. To je dan kada uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Opširnije...
Europski tjedan programiranja #codeEU
Tanja Oreški   
Ponedjeljak, 13.10.2014
U tjednu od 13.10-17.10.2014. u našoj se školi obilježava Europski tjedan programiranja #codeEU. Europski tjedan programiranja je inicijativa koja želi potaknuti ljude da upoznaju mogućnosti programiranja i da se njime bave ali i inicijativa koja želi čelnim ljudima u Europi, a posebno ministarstvima obrazovanja, razvoja i sl. istaknuti važnost, interes i potrebu sustavne edukacije o IKT.
U okviru obilježavanja Europskog tjedna programiranja učenici će koristiti QBASIC kao alat za programiranje jednostavnih igara, a usput će spoznati važnost programiranja i njegovo mjesto među zanimanjima budućnosti.


Stigla je jesen!
Petra Ivanušić   
Ponedjeljak, 06.10.2014
U produženom boravku, vlast je preuzela – jesen. Svojoj čarolijom svakodnevno unosi najljepše boje u naše učionice. Žuta, crvena, zlaćana, smeđa igraju se svuda oko nas. U holu nas svakodnevno pozdravlja strašilo kojeg su za nas izradile naše učiteljice. A i u učionicama se širi jesenska vladavina.

Opširnije...
Predavanje o gljivama
Kristina Vrabec   
Petak, 03.10.2014
U četvrtak, 3. listopada 2014. nam je na sat prirode u posjet stigao predjednik Udruge "Smrčak" Aleksandar Jurkijević.

Donio je brojne gljive, jestive i otrovne. Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Sad kad smo naučili puno toga zanimljivoga o gljivama boravci u šumi bit će pustolovniji.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 6 od 342

Akcije
Hrabri telefon

Zanimljivosti*

Download NFSP!

Jeste li znali...

... da znanstvenici tvrde da djeca koja uče glazbu imaju veću sposobnost pamćenja novih riječi jer glazba potiče razvoj dijela mozga u kojem je centar za pamćenje riječi.


... da je argentinosaur, kojemu su ostatci nađeni u Južnoj Americi, najveća životinja ikad viđena na Zemlji: prema mišljenju znanstvenika bio je dug 37 metara i težak 80 tona.


... da čep kojim se zatvaraju boce pjenušca pri otvaranju može postići brzinu 50 kilometara na sat.


... da je za rad 12 linija londonskog metroa The Tube zaduženo 12 300 radnika raspoređenih na 275 postaja. The Tube ima više od 500 vagona, a svakog dana preveze 3, 6 milijuna putnika.


... da je na planinama temperatura ključanja niža od 100 stupnjeva Celzijevih jer sniženi atmosferski tlak snižava temperaturu vrenja. Tako u glavnom gradu Bolivije La Pazu, koji je na 3 6000 metara nadmorske visine, voda počne ključati na 88 stupnjeva.

... da slonova surla ima 40 tisuća mišića, koji su toliko jaki da slon njome može baciti 5-metarskog krokodila čak osam metara u visinu.

... da je babilonski zid, podignut oko 25 stoljeća prije Krista, jedan od prvih primjera čvršće utvrde: bio je dug 40 kilometara i imao je 250 kula i 100 brončanih vrata.Ankete

Lektiru
  
U slobodno vrijeme najradije
  

Tko je online?

Gostiju online: 4