Obavijest ravnatelja

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Današnjom Odlukom Vlade RH od ponedjeljka 16.3.2020. zbog koronavirusa se obustavlja nastava u svim školama, vrtićima i fakultetima. Tako se i u Osnovnoj školi Orehovica obustavlja nastava u svim razredima, predškoli i produženom boravku. Do daljnjega neće raditi niti Centar igre i posudionica igračaka.

Redovitu nastavu zamijenit će nastava na daljinu što će biti novi izazov za učitelje, učenike i roditelje. Učenici naše škole od 1. do 4. razreda će od ponedjeljka pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-3, te uz izravnu komunikaciju preko društvenih mreža (Viber, WhatsApp, Facebook, e-mail, telefon…). Raspored emisija na TV-u je u Uputama MZO-a na ovoj mrežnoj stranici.

Za učenike od 5. do 8. razreda organizirat će se online nastava i na programu Sportske televizije prema rasporedu MZO. Nastavnici će dodatne sadržaje dodavati preko tableta koje će u ponedjeljak dobiti svi učenici predmetne nastave. Učitelji već imaju virtualnu zbornicu, a ovih dana su uspostavljeni razredni odjeli kao timovi u digitalnom alatu „Teams“. Popis linkova - poveznica za pristup može se vidjeti na našoj mrežnoj stranici.

Svaki učenik je član svojeg tima-razreda u kojem su svi učitelji koji poučavaju u tom razredu i imaju svoje mjesto sa svojim predmetom na kojem će davati i primati zadatke prema dnevnom rasporedu sati (npr. ako je likovna kultura u četvrtak, toga dana će dobiti zadatak za Lk). Tableti imaju internetsku vezu preko kartice i promet od 2 GB prometa mjesečno. Namijenjeni su prema CARNET-ovim pravilima samo za nastavu, a ne za zabavu. Dakle, ako učenik potroši promet od 2GB prije kraja mjeseca, a nema drugu mogućnost povezivanja, može se smatrati da ga nema na nastavi. Molim da se na tablete ne skidaju aplikacije s Google play aplikacije jer će se sve potrebne aplikacije instalirati uključivanjem. Učenici i roditelji preuzimaju odgovornost za čuvanje opreme.

Učenici predmetne nastave mogu u ponedjeljak 16. 3. 2020. u 10,00 sati u školi podignuti tablet, likovnu mapu i kutiju za tehničku kulturu. Ukoliko ima roditelja koji nemaju kome ostaviti djecu na čuvanje, molim da se jave u upravu škole.

Molim roditelje za razumijevanje i da skupa s učenicima ozbiljno pristupe ovakvom načinu realizacije nastave.

Ravnatelj

Branko Sušec