OBAVIJEST-Potvrde o školovanju dostupne u e-Dnevniku

Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe kao što su ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge. Kako stoji u uputama CARNET-a, učenik potvrdu može ispisati nakon što se u e-Dnevnik za učenike prijavi  AAI elektroničkim identitetom. Potom gore desno pored imena otvara izbornik i odabire opciju "Ispis potvrda". Nakon toga trebate odabrati svrhu potvrde te kliknuti na "Generiraj potvrdu". Roditelji se prijavljuju u e-Dnevnik za roditelje jednom od vjerodajnica koje su prihvaćene u sustavu e-Građani. Kako stoji u uputama, roditelji s više djece učenika pri ispisu potvrde odabiru za koje dijete žele potvrdu.

 

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.