Kamo nakon osnovne škole?

Poštovani roditelji i dragi učenici osmih razreda,

ove školske godine naći ćete se pred nimalo jednostavnim zadatkom – odabirom srednje škole. Kako bismo Vam olakšali zadatak u nastavku ćemo Vas uputiti na informacije o mogućnostima nastavka školovanja nakon osnovne škole.

Na portalu www.karijera.hr saznajte više o pojedinim zanimanjima kao i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.


I ne zaboravite, ocjene iz pojedinih predmeta i ocjene iz vladanja su ključne za upis u željenu srednju školu!

Upisi se i ove godine obavljaju preko portala www.upisi.hr.

Da biste lakše odabrali buduću školu, školska psihologinja pripremila vam je nekoliko dokumenata da dobijete uvid u to koji predmeti su važni za pojedino zanimanje, kao i to koja zanimanja su deficitarna (koja se traže, a nema dovoljno radnika za njih). U privitku je i brošura "Idemo u srednju!" koju je izdalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u kojoj se nalazi mnoštvo važnih i zanimljivih informacija pa ju obavezno prolistajte.

VAŽNO: Prolistajte brošuru Idemo u srednju! u kojoj se nalaze informacije o mogućnostima zapošljavanja, stipendijama, uvjetima upisa u srednju školu, školama i obrazovnim programima, učeničkim domovima i dr.

Pomoću kalkulatora bodova za upis u srednju školu možete provjeriti koliko bodova vam donose vaše ocjene, a na web sjedištu www.srednja.hr objavljene su i upute o upisu korak po korak.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. (MZOS)
Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

Ostali dokumenti:

Koji su predmeti važni za koje zanimanje? (.PDF, 97 kB)