Dan planeta Zemlje

22. travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje. Učenici razredne nastave imali su integriranu nastavu te su kroz istraživanje, kreativne aktivnosti, čitanje i obradu tekstova te likovno izražavanje učili o našem planetu i kako ga zaštiti. Učenici predmetne nastave su, zbog online nastave, Dan planeta Zemlje obilježili na online satima razrednog odjela. Sudjelovali su na radionici Hrana nije otpad te ecsaperoom aktivnostima Zaštita prirode.

U nastavku možete pročitati njihove dojmove i pogledati galeriju fotografija.

Danas je 1.a razred obilježio Dan planeta Zemlje. Prvo smo čitali pjesmu Čuvajte Zemlju na dlanu od Saše Veronek Germadnika, zatim je uslijedio razgovor i zaključci na koji način bi učenici sve mogli pomoći Zemlji (recikliranjem, odvajanjem otpada, korištenje platnene vrećice, sadnja drveća, čuvanjem okoliša čistim..). Izradili smo plakat i svaki učenik je izradio krunu sa motivom Zemlje.

1.b razred je istraživao što onečišćuje naš planet Zemlju i što oni mogu napraviti za Zemlju da ostane očuvana i lijepa. Pisali smo poruke Zemlji za njezin dan i poruke ljudima o važnosti zaštite okoliša. Naučili smo kako razvrstavamo otpad. Na likovnom smo nacrtali Zemlju. Jednu polovicu oslikali smo kako želimo da izgleda, a drugu kako ne želimo da izgleda.

U 2. b razredu najprije smo čitali slikovnicu Evo nas tu smo te razgovarali o Zemlji i o tome kako je ona jedini dom kojeg imamo. Njoj u čast i sami smo izradili knjižicu Naša najdraža Loptica. Shvatili smo da imamo puno supermoći za spas planeta Zemlje - jedna od njih je recikliranje. Tako smo iz starih majica napravili platnene vrećice a iz starog novinskog papira, novi papir. Baš smo se zabavili!

3.b razred izradio je privjeske za ključeve i ogrlice od gline, a pisali su i eko poruke. 

Učenici 4.a razreda izrađivali su planet Zemlju tehnikom kaširanja i pisali pisma Zemlji. Pročitajte jedno ovdje.

Učenici petih razreda su napisali haiku pjesme o prirodi. Pjesme možete pročitati ovdje.