Dan darovitih i zamjena uloga u predškoli

„Leptirići“

U predškolskoj skupini "Leptirići" desetero djece prijavilo se na zamjenu mjesta s odgojiteljicom, a njih 5 bilo je odabrano.

 Ivan Horvat izabrao je društvenu igru BrainBox - Prvi brojevi i umjesto odgojiteljice pratio igru. Lucija Špoljarić nas je razgibala od glave do pete. Za tjelovježbu je koristila kartonske krugove. Karmen Oršuš nam je pročitala kratku pjesmu o "Kravi", odigrala igru "Na slovo, na slovo...K" i djeci zadala grafomotoričke vježbe za pisanje u crtančici. Tena Marčec je umjesto odgojiteljice djeci zadala domaću zadaću. Nije bilo preteško... :) Borna Oršuš okušao se kao romski pomagač. Shvatio je da je najteže biti pomagač vlastitom bratu.

 

„Pčelice“

Josip Balog zamijenio je pomagača Dražena i pomagao u prevođenju na bajaški. Dunja Culjak je umjesto tete Monike djeci objasnila radni listić i pomagala u rješavanju istoga. Na kraju je zajedno s djecom odigrala igru „Dan-noć“ . Karlo Žvorc je djeci pokazao kako se igra košarka na vanjskom igralištu. Josip Šestak je zamijenio nakratko domara škole. Domar mu je pokazao svoj alat i kotlovnicu škole. 

 

„Žapci“

U predškolskoj skupini „Žapci“ u novim ulogama okušalo se petero djece. Boran Igrnac na jedan dan preuzeo je ulogu pomagača i prevodio s hrvatskog jezika na bajaški i obrnuto. Andreas Ignac nas je sve skupa dobro razgibao. Ela Vitez je umjesto odgojiteljice objasnila zadatke na radnom listu. Za vrijeme rješavanja davala je dodatne upute, obilazila djecu i pomagala ukoliko je kome bilo potrebno. Vita Obadić naučila nas je novu brojalicu naziva „Cica maca“. Nicole Bali spremila nas je na školsko igralište i pri odlasku doma podijelila „žapce“ svima koji su tijekom dana bili dobri i uključivali se u ponuđene aktivnosti.

Jedan zanimljiv i pomalo neobičan dan koji bismo voljeli ponoviti. 

Odgojiteljice