Zelene slikovnice

U travnju je naša škola pokrenula eTwinning projekt pod nazivom „Zelene slikovnice“. Projekt je namijenjen je učenicima od 2. do 8. razreda osnovne škole (dob 8 – 14 godina), a osnovna svrha projekta je potaknuti među učenicima komunikaciju o ekološkim problemima i razviti svijest o potrebi čuvanja prirode na temelju suradnje, istraživanja i stvaralačkog izražavanja. 

U projektu sudjeluju učiteljice Dubravka Drvenkar, Senija Zadravec-Kermek, Ivanka Novak, Marija Požgaj, Jasminka Dodlek i Tanja Oreški, zajedno sa svojim učenicima, a partneri su im nastavnici i učenici iz SŠ Sveti Mihalj iz austrijskog Gradišća (http://www.ms-stmichael.at/). 

U prvoj etapi projekta organizirali su radionice (istraživanja) s ekološkim temama koje su poslužile kao podloga za aktivnosti projekta i izradu eko-plakata. Učenici su zatim izradili prijedloge loga projekta i glasanjem odabrali najbolji. 

Trenutno su u etapi pisanja fantastičnih priča s ekološkom temom, koje šalju jedni drugima i prevode na svoj jezik (hrvatski/njemački). Nakon odabira najboljih, priče će čitati mlađim učenicima, ilustrirati i napraviti e-slikovnice. Slikovnice će dijeliti sa sudionicima te objaviti na eTwinningu i mrežnim stranicama škola.