Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/slike/arhiva/dan-europe

Dan Europe u OŠ Orehovica

Dana 9. svibnja 2013. godine u Osnovnoj školi Orehovica obilježen je Dan Europe. Povodom tog dana Osnovna škola Orehovica održala je integriranu nastavu u sklopu provođenja Školskog razvojnog plana s ciljem razvijanja vještine čitanja s razumijevanjem te logičkog zaključivanja i povezivanja. Sudjelovali su učenici od 5. do 8. razreda, a učitelji predmetne nastave udružili su snage i pripremili predavanja, radionice, zadatke i različite edukativne igre.

 


Učenici su imali prilike saznati povijesne, geografske, političke i kulturne činjenice o Europskoj uniji te pobliže upoznati zemlje članice te ujedno razvijati vještinu čitanja s razumijevanjem i suradnički odnos radom u skupini.

Tako su se učenici 5. razreda upoznali s osnovnim pojmovima EU, izrađivali i rješavali križaljke te saznali ponešto o Sv. Benediktu, zaštitniku Europe, dok su 6. razredi uz pomoć različitih matematičkih zadataka izradili zastave zemalja članica i njima ukrasili hol škole.  Učenici 7. razreda bavili su se stvaranjem i širenjem Europske Unije, bitnim institucijama i njezinim značajem te položajem Hrvatske u EU što su na kraju i predstavili ostalim učenicima te su izrađivali statističke podatke o gustoći naseljenosti i površini zemalja članica. Na radionicama giz njemačkog i engleskog jezika učenici su nešto više saznali o nastanku himne Europske Unije (Ode an die Freude/Oda radosti), zastavi i njezinom značenju. Iako su jezici sporazumijevanja bili njemački i engleski, učenici su na kraju otpjevali pjesmu Tota Cutugna „Insieme“ na talijanskom jeziku.  Učenici 8. razreda sudjelovali su i u debati, gdje smo mogli čuti dobre argumenta za, ali i protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Znanje učenika o Europskoj uniji ispitano je kroz kviz na kraju programa. Sudionici su se dobro pripremili te zaslužili priznanje.
{gallery}slike/arhiva/dan-europe{/gallery}