PLAN AKTIVNOSTI ZA SURADNIČKE ŠKOLE

PREDMET:PLAN AKTIVNOSTI ZA SURADNIČKE ŠKOLE

 

1. uvodno edukacijsko predavanje -Edukacija u 10 škola za školsko osoblje i zainteresirane roditelje

- udruga osigurava start paket alata za učenički rad – vrijednost 500 kn

- Majice, kape i platnene vrećice projekta (35 majica, 35 kapa i 35 vrećica za učenike koje sudjeluju i kontakt osobe)

- Škole trebaju prikupiti suglasnosti roditelja i uvid u kaznenu evidenciju sudionika

2. Volonterske akcije

- Postavljanje hotela za korisne kukce u dvorištu škole na zajedničkoj volonterskoj akciji za učenike,  učitelje, roditelje i zainteresiranu lokalnu zajednicu (min 30 učenika, predstavnici škole (2) i zainteresirani roditelji i lokalna zajednica) – 1 poslijepodne tijekom rujna ili listopada

- Zajednička izrada voćno-cvjetno-začinske gredice u dvorištu škole na zajedničkoj volonterskoj akciji za učenike, učitelje, roditelje i zainteresiranu lokalnu zajednicu (min 30 učenika, predstavnici škole (2) i zainteresirani roditelji i lokalna zajednica)

- Edukaciju o važnosti zdravog načina života, održivog razvoja, očuvanja bioraznolikosti i čuvanju prirode za buduće naraštaje za učenike i učitelje (30 učenika po školi, u sklopu volonterskih akcija)

3. Edukativno druženje za djecu u sklopu kojeg će pogledati edukativni video, poslušati edukaciju  o zaštiti prirode i održivom razvoju, a škola će dobiti i edukativne plakate (min 30 učenika po školi). 

4. Terenska edukacija za učenike u ustanovi Međimurska priroda (po 10 najzainteresiranijih iz svake suradničke škole + 2 kontakt osobe kao pratitelji)  – promatranje ptica, očuvanje zaštićenog leptira livadnog plavca i očuvanje Međimurskog konja u Ergeli Žabnik

5. Studijski posjet škola Biovrtu, OŠ Mihaljevec i PŠ Novo Selo Rok –za predstavnike škola (primjeri dobre prakse)

 

Izabrana škola osigurava:

- prostor za postavljanje začinske gredice i pripremu zemljišta za sadnju

- Prostor za postavljanje hotela za kukce 

- grupu učenika s kojima ćemo odraditi navedene aktivnosti 30 po školi   na edukativnim i volonterskim aktivnostima, škola bira 10 učenika koji će ići na edukaciju u Međimursku prirodu

- podršku najmanje dvoje učitelja iz škole uz čiju koordinaciju ćemo odraditi akcije i edukacije 

- sudjelovanje predstavnika škole na završnoj konferenciji 02/2021

- osobuzakomunikacijuokokoordinacijeaktivnosti

 

Projekt  “Zajedno gradimo održivu budućnost” provodi udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljec. Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grad Čakovec i Međimurska županija.

 

Plan aktivnosti projekta "Zajedno gradimo održivu budućnost"

Ovdje se nalazi Plan aktivnosti projekta "Zajedno gradimo održivu budćnost" u kojem možete saznati sve informacije o projektu i planiranim aktivnostima ovoga projekta.

Pozivnica na edukativne volonterske akcije

Kako je upravo naša škola odabrana na javnom pozivu udruge „Biovrt - u skladu s prirodom“, tijekom ove školske godine ćemo sa njima provoditi edukativne aktivnosti o važnosti zdravog načina života, održivog razvoja, očuvanja bioraznolikosti i čuvanju prirode za buduće naraštaje. U aktivnosti projekta će biti uključena Vaša djeca, a nadamo se da ćete nam se priključiti i Vi.

Plan edukativnih volonterskih akcija - izgradnja hotela za korisne kukce i sadnja zelenog krova te izrada voćno-cvjetno-začinske gredice

1. Akcija: razred 5.c roditelji i učenici – 16-17 sati

2. Akcija: razred 5.a roditelji i učenici – 17-18 sati

 

Aktivnosti:

- Bušenje elemenata hotela za kukce (roditelji), priprema snopića i punjenje (učenici) – ponesite sa sobom: bušilice, najbolje na struju i svrdla promjera fi 6-fi 12, 1-2 okrugle cjepanice dužine do 33 cm

- nekoliko komada kartona (od starih kutija) dužine do 33 cm od kojih ćemo raditi smotuljke za hotel za kukce u koji naseljavaju zlatooke

- Sadnja zelenog krova s pripremljenim sadnicama – ponesite 1-2 sadnice ljekovite čuvarkuće (ukrasne imamo pripremljeno)

- Sadnja bobičastog voća, ljekovitog bilje i cvijeća i obilježavanje biljaka glinenim pločicama s nazivima

 

Ponesite mali alat i rukavice ako ih imate.

Lagana zakuska (pecivo i sokovi) predviđena je za obje akcije.

Zajedno skupa gradimo bolju i zdraviju budućnost za našu djecu i pripremamo da naši mali čuvari prirode budu pokretači velikih promjena u budućnosti.

Veselimo se zajedničkom druženju i stvaranju novih edukativnih sadržaja za ove i buduće generacije naše škole!

 

U slučaju lošeg vremena obavijestiti ćemo vas o novom terminu održavanja.

 

Osoblje OŠ Orehovica školei udruga Biovrt

 

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.