Škole jednakih mogućnosti

Projekt Škole jednakih mogućnosti provodi se u Međimurskoj županiji u školskoj godini 2021./2022.

OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – Europski socijalni fond

“Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.”

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

NAZIV PROJEKTA:

“ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.”

KORISNIK PROJEKTA/NOSITELJ: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1.9.2021. – 1.9.2022.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 2.718.108,00 kn

BESPOVRATNA SREDSTVA: 2.446.297,20 kn 
(od toga 85 % sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna RH)

SREDSTVA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: 271.810,80 kn

CILJ PROJEKTA:

Pružanje potpore uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove kojima je osnivač Međimurska županija kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Potrebnu potporu i pomoć učenicima s teškoćama pružat će pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici te su u okviru ovog projekta osigurana financijska sredstva za njihovo zapošljavanje.

CILJNA SKUPINA:

Učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske i srednjoškolske programe koji svladavaju nastavni plan i program škole, ali imaju teškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika. Projektom će se osigurati podrška za 61 učenika s teškoćama u 18 osnovnih i 5 srednjih škola projektnih partnera kojima je osnivač Međimurska županija.

ŠKOLE/PROJEKTNI PARTNERI:

OŠ Belica, OŠ Donja Dubrava, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Draškovec, OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Podturen, OŠ Prelog, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, OŠ Štrigova, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.