Dan planeta Zemlje u PŠ Podbrest

U četvrtak, 28. travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje u PŠ Podbrest. Odlučili smo urediti okoliš u našem školskom dvorištu. Bilo je puno korova, suhog lišća, mahovine, praznih teglica i gredica koje su čekale naše marljive ruke.

Podijelili smo se u manje grupice i prionuli poslu. Evo što smo sve radili: očistili smo dio travnjaka od kamenja tako da se može zasijati trava. Oplijevili smo jagode i čuvarkuće. U nove gredice nasipali smo zemlju iz našeg komposišta. Posadili smo cvijeće i jagode i posijali različite vrste cvijeća. Uz pomoć jednog tate i tri bake uredili smo gredicu kupina. Za novo komposište brusnim papirom izbrusili smo palete tako da ih možemo obojiti. Ispred škole zasadili smo nekoliko trajnica. Očistili smo stepenice od mahovine.

Svi smo bili jako vrijedni i sretni nakon obavljenog posla. Veselimo se novim aktivnostima bojanja školskog igrališta.

Hvala tati i bakama koji su nam pomogli u akciji i svima koji su nam donirali jagode i cvijeće (sadnice i sjemenje).

Opširnije...

Valentinovo i 100. dan škole u PŠ Podbrest

Nakon samoizolacije s veseljem vratili smo se u školske klupe baš na Valentinovo. 

Opširnije...

Kreativna lektira u PŠ Podbrest

Učenici PŠ Podbrest raduju se svakoj novoj lektiri jer ju interpretiraju na različite načine.

Opširnije...

Dućan Pepa u PŠ Podbrest

Matematika ne mora biti teška i dosadna. Učenici 1.c PŠ Podbrest učili su na satu matematike o hrvatskom novcu. U udžbeniku su imali primjere novčanica od 10 kuna i kovanica od 1, 2 i 5 kuna. Kako najlakše naučiti o tome? Naravno kroz igru dućana.

Opširnije...

Božićna čestitka PŠ Podbrest

Učenici naše područne škole poželjeli su svima sretan Božić i novu godinu kratkim programom. Pogledajte ga na poveznici: 
https://www.youtube.com/watch?v=Ym9m5i0ax5k

Dan kravate i Dan jabuka u PŠ Podbrest

U ponedjeljak, 18.10. obilježili smo Dan kravate. Toga dana svi smo došli u školu s kravatom oko vrata. Saznali smo kako je nastala kravata. Pokušali smo je vezati, istražili koja je najveća kravata na svijetu. Nakon toga dizajnirali smo svoju kravatu. 

Opširnije...

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.