Promet

Učenici 2.a i 2.b razreda OŠ Orehovica i učenici PŠ Podbrest vole putovati i uče o prometu stoga smo u ponedjeljak,19.5.2022. krenuli na kraće putovanje. Školski autobus vozio nas je do Male Subotice. Tu smo ubrzo opazili vlak na tračnicama koji nas je već čekao. Zbog radova na dijelu pruge morali smo sačekati dio putnika koji su doputovali autobusom do Male Subotice. Vrlo uzbuđeni putovali smo vlakom do Čakovca. U vlaku nas je pozdravio kondukter i učiteljica mu je pokazala našu grupnu kartu za vožnju. Nekima od učenika to je bila prva vožnja vlakom. U Čakovcu na željezničkom kolodvoru dočekao nas je prometnik i objasnio nam što rade vlakovođe, strojovođe i prometnici. Prošetali smo čekaonicom, uočili red odlaska i dolaska vlakova i porazgovarali s blagajnicom.

Nakon toga uputili smo se na autobusni kolodvor i saznali na kojem peronu stoji autobus za Orehovicu i Podbrest, kad kreće i kolika je cijena karte za vožnju. Na kraju naše izvanučionične nastave posjetili smo zračnu luku u Pribislavcu. U hangaru smo vidjeli puno sportskih zrakoplova i jedrilica koji čekaju servis i/ili lijepo vrijeme za let.

Ponovili smo i utvrdili svoje znanje o putovanju autobusom, vlakom i zrakoplovom.

Učiteljica: Tatjana Šafarić

Opširnije...

Dan planeta Zemlje u PŠ Podbrest

U četvrtak, 28. travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje u PŠ Podbrest. Odlučili smo urediti okoliš u našem školskom dvorištu. Bilo je puno korova, suhog lišća, mahovine, praznih teglica i gredica koje su čekale naše marljive ruke.

Podijelili smo se u manje grupice i prionuli poslu. Evo što smo sve radili: očistili smo dio travnjaka od kamenja tako da se može zasijati trava. Oplijevili smo jagode i čuvarkuće. U nove gredice nasipali smo zemlju iz našeg komposišta. Posadili smo cvijeće i jagode i posijali različite vrste cvijeća. Uz pomoć jednog tate i tri bake uredili smo gredicu kupina. Za novo komposište brusnim papirom izbrusili smo palete tako da ih možemo obojiti. Ispred škole zasadili smo nekoliko trajnica. Očistili smo stepenice od mahovine.

Svi smo bili jako vrijedni i sretni nakon obavljenog posla. Veselimo se novim aktivnostima bojanja školskog igrališta.

Hvala tati i bakama koji su nam pomogli u akciji i svima koji su nam donirali jagode i cvijeće (sadnice i sjemenje).

Opširnije...

Valentinovo i 100. dan škole u PŠ Podbrest

Nakon samoizolacije s veseljem vratili smo se u školske klupe baš na Valentinovo. 

Opširnije...

Kreativna lektira u PŠ Podbrest

Učenici PŠ Podbrest raduju se svakoj novoj lektiri jer ju interpretiraju na različite načine.

Opširnije...

Dućan Pepa u PŠ Podbrest

Matematika ne mora biti teška i dosadna. Učenici 1.c PŠ Podbrest učili su na satu matematike o hrvatskom novcu. U udžbeniku su imali primjere novčanica od 10 kuna i kovanica od 1, 2 i 5 kuna. Kako najlakše naučiti o tome? Naravno kroz igru dućana.

Opširnije...

Božićna čestitka PŠ Podbrest

Učenici naše područne škole poželjeli su svima sretan Božić i novu godinu kratkim programom. Pogledajte ga na poveznici: 
https://www.youtube.com/watch?v=Ym9m5i0ax5k

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.