Projekt „Nasilje je OUT“

Osnovna škola Orehovica uključila se u provođenje projekta „Nasilje je OUT“. Projekt provodi udruga AdAstra sa školama partnerima, Osnovnom školom Donji Kraljevec i Osnovnom školom Draškovec. Sufinanciraju ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, Općina Donji Kraljevec i Međimurska županija.

Opširnije...

Romski kotač na putu obrazovanja - o projektu

 

Ukupna vrijednost projekta: 187.287,38 є
Sredstva EU: 145.791,28 є  / OŠ Orehovica 41.496,00 є
Trajanje projekta: 21. kolovoza 2013. – 21. veljače 2015.
Partneri: Općina Orehovica, Udruga UZOR

Ciljevi projekta
Opći cilj: Promicanje i stvaranje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju
Specifični ciljevi: Poboljšati školski uspjeh, poznavanje hrvatskog jezika i uključenost učenika romske nacionalnosti u izvannastavne aktivnosti, socijalna inkluzija, pospješiti razvoj multikulturalnog ozračja u školi i mjestu  Orehovica,  uvesti ekološki odgoj i obrazovanje, poboljšanje socijalnih i komunikacijskih vještina i veća motiviranost romske djece za uključivanje u srednjoškolsko obrazovanje

Opširnije...

Polaznici PB na završnoj konferenciji

Tjedan u produženom boravku protekao je i više nego radno. Osim zadaća, imali smo puno posla oko uvježbavanja točaka za završnu konferenciju.

Opširnije...

Zima ide...

Praznici su iza nas. Odmorili smo se, uživali u snijegu, poklonima… ali smo svi potiho priželjkivali ponovno okupljanje naše velike obitelji produženog boravka.  

Opširnije...

Božićna bajka u produženom boravku

S prvim danima prosinca započela je božićna bajka u produženom boravku. U toplo uređenom holu, gdje su učiteljice i učenici ukrasili bor i izradili kamin, zapjevao je i mali božićni zbor. Njegova pjesma rasplesala je elegantne snježne balerine i poigrala se sa bijelim pahuljama. 

Opširnije...

Jezično - matematičke radionice

Čini li se i vama da jesenska čarolija polako jenjava? U produženom boravku je tako. Kao da se jesen umorila od silnog mahanja čarobnim štapićem. 
Tako su se učenici u radionicama više okrenuli jeziku i matematici te kroz zabavne i dinamične igre uvježbavali te vještine.

Opširnije...