Kamo nakon osnovne škole?

Poštovani roditelji i dragi učenici osmih razreda,

ove školske godine naći ćete se pred nimalo jednostavnim zadatkom – odabirom srednje škole. Kako bismo Vam olakšali zadatak u nastavku ćemo Vas uputiti na informacije o mogućnostima nastavka školovanja nakon osnovne škole.

2016. godine s radom je započeo internet portal „Upisi u srednju 2016./2017.“. Portal je u cijelosti posvećen tematici upisa u srednju školu, a namijenjen je osnovnoškolcima koji su pred upisom u srednju školu kao i njihovim roditeljima. Cilj portala je na jednom mjestu objediniti sve relevantne informacije o postupku upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i učiniti ih dostupnim svim školarcima i njihovim roditeljima kako bi im olakšali i pojasnili postupak upisa. Portalu možete pristupiti putem sljedeće poveznice: http://upisi.weebly.com.

Na portalu www.karijera.hr saznajte više o pojedinim zanimanjima kao i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.


I ne zaboravite, ocjene iz pojedinih predmeta i ocjene iz vladanja su ključne za upis u željenu srenju školu!

Upisi se i ove godine obavljaju preko portala www.upisi.hr.

Da biste lakše odabrali buduću školu, školska psihologinja pripremila vam je nekoliko dokumenata da dobijete uvid u to koji predmeti su važni za pojedino zanimanje, kao i to koja zanimanja su deficitarna (koja se traže, a nema dovoljno radnika za njih). U privitku je i brošura "Idemo u srednju!" koju je izdalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u kojoj se nalazi mnoštvo važnih i zanimljivih informacija pa ju obavezno prolistajte.

VAŽNO: Prolistajte brošuru Idemo u srednju! za školsku godinu 2015./2016. u kojoj se nalaze informacije o mogućnostima zapošljavanja, stipendijama, uvjetima upisa u srednju školu, školama i obrazovnim programima, učeničkim domovima i dr.

Školska godina 2015./2016:
Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. (MZOS)
Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

Struktura razrednih odjela i broj učenika I.razreda srednih škola u školskoj godini 2015./2016.:
Srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave
Škole čiji su osnivači vjerske zajednice
Privatne škole

Ostali dokumenti:
Koji su predmeti važni za koje zanimanje? (.PDF, 97 kB)