Kamo nakon osnovne škole?

Poštovani roditelji i dragi učenici osmih razreda,

ove školske godine naći ćete se pred nimalo jednostavnim zadatkom – odabirom srednje škole. Kako bismo Vam olakšali zadatak u nastavku ćemo Vas uputiti na informacije o mogućnostima nastavka školovanja nakon osnovne škole.

Na portalu www.karijera.hr saznajte više o pojedinim zanimanjima kao i o zanimanjima koja vam najviše odgovaraju.


I ne zaboravite, ocjene iz pojedinih predmeta i ocjene iz vladanja su ključne za upis u željenu srednju školu!

Upisi se i ove godine obavljaju preko portala www.upisi.hr.

Da biste lakše odabrali buduću školu, školska psihologinja pripremila vam je nekoliko dokumenata da dobijete uvid u to koji predmeti su važni za pojedino zanimanje, kao i to koja zanimanja su deficitarna (koja se traže, a nema dovoljno radnika za njih). U privitku je i brošura "Idemo u srednju!" koju je izdalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u kojoj se nalazi mnoštvo važnih i zanimljivih informacija pa ju obavezno prolistajte.

VAŽNO: Prolistajte brošuru Idemo u srednju! u kojoj se nalaze informacije o mogućnostima zapošljavanja, stipendijama, uvjetima upisa u srednju školu, školama i obrazovnim programima, učeničkim domovima i dr.

Pomoću kalkulatora bodova za upis u srednju školu možete provjeriti koliko bodova vam donose vaše ocjene, a na web sjedištu www.srednja.hr objavljene su i upute o upisu korak po korak.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. (MZOS)
Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

Ostali dokumenti:

Koji su predmeti važni za koje zanimanje? (.PDF, 97 kB)

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.