Novosti iz ekološke grupe

U ekološkoj grupi radi se punom parom. Zavirite u naš kutak slobodno, a ako želite - možete nam se i pridružiti. Rado ćemo vas primiti!

Opširnije...

Petaši uče o difuziji, osmozi i korijenovom tlaku

Učenici 5. razreda uživjeli su se u uloge malih znanstvenika te su kroz pokuse i brojne zanimljive zadatke tražili odgovor na pitanje što je to difuzija, osmoza i korijenov tlak.

Opširnije...

Ekološka grupa u veljači

Ekološka grupa i učiteljica Kristina Vrabec u veljači obilježavaju dva važna datuma:

3.2. je Međunarodni dan zaštite okoliša, a 5.2. je Međunarodni dan borbe protiv raka.  Na poveznicama možete preuzeti i prezentacije vezane uz obilježavanje tih dana.

Izrada modela stanica

Mi petaši naučili smo da ne postoje samo autobusne , tramvajske i željezničke stanice, već i da postoje stanice koje izgrađuju naše tijelo. Vidjeli smo ih pod mikroskopom jer su tako malene da ih golim okom ne vidimo. Naše tijelo ima ih preko 50 bilijuna.  Da bismo bolje upamtili stanične dijelove napravili smo i modele. Tako je učenje zabavnije!

Opširnije...

Uvjeti života: pokusi s grahom

Prirodu treba znati učiti, a ona se najbolje uči istraživanjem. Mi smo istražili kako i od čega narastu biljke tako lijepe i velike, a uz to nam i daju plodove. Uvjerili smo se (barem neki) da i biljke trebaju određene uvjete za život i brigu jer inače neće rasti niti nam život uljepšavati na razne načine.

Opširnije...

Ekološka grupa izradila prirodni melem

Ove godine, polaznici Ekološke grupe, odlučili su iznenaditi svoje učiteljice i ostale djelatnice škole malim poklončićem povodom Dana žena. Izradili su domaće, prirodne meleme i prigodno ih upakirali. Naše drage djelatnice bile su oduševljene!

Opširnije...