Posjet Aquilla fitness centru

Sudionici projekta „Živjeti zdravo“ pod vodstvom učiteljice Kristine Vrabec i ove su subote bili aktivni i marljivi, radoznali i motivirani. U subotu 21.travnja imali smo priliku posjetiti Aquila fiteness centar u Čakovcu.

Opširnije...

Posjet Srednjoj školi Prelog

U utorak, 17. travnja 2018. godine, učenici osnovnih škola iz Orehovice, Hodošana i Donje Dubrave sudjelovali su u posjetu Srednjoj školi Prelog u sklopu projekta „Živjeti zdravo“.

Opširnije...

Novosti iz ekološke grupe

U ekološkoj grupi radi se punom parom. Zavirite u naš kutak slobodno, a ako želite - možete nam se i pridružiti. Rado ćemo vas primiti!

Opširnije...

Petaši uče o difuziji, osmozi i korijenovom tlaku

Učenici 5. razreda uživjeli su se u uloge malih znanstvenika te su kroz pokuse i brojne zanimljive zadatke tražili odgovor na pitanje što je to difuzija, osmoza i korijenov tlak.

Opširnije...

Ekološka grupa u veljači

Ekološka grupa i učiteljica Kristina Vrabec u veljači obilježavaju dva važna datuma:

3.2. je Međunarodni dan zaštite okoliša, a 5.2. je Međunarodni dan borbe protiv raka.  Na poveznicama možete preuzeti i prezentacije vezane uz obilježavanje tih dana.

Izrada modela stanica

Mi petaši naučili smo da ne postoje samo autobusne , tramvajske i željezničke stanice, već i da postoje stanice koje izgrađuju naše tijelo. Vidjeli smo ih pod mikroskopom jer su tako malene da ih golim okom ne vidimo. Naše tijelo ima ih preko 50 bilijuna.  Da bismo bolje upamtili stanične dijelove napravili smo i modele. Tako je učenje zabavnije!

Opširnije...