Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/slike/arhiva/vuk2012

I u Orehovici Vukovar svijetli

18. studenog diljem naše Domovine obilježava se Dan sjećanja na Vukovar – spomen dan na tragediju grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem Lijepe Naše, jer Vukovar nije samo Grad, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.Taj se dan obilježava akcijom I moj grad svijetli, koja je posebno preporučena od samoga Grada Vukovara. Spomen akcija se obilježava paljenjem svijeća duž pločnika Vukovarske ulice (ili na nekom drugom prigodnom mjestu), u tišini i dostojanstvu od 17.30 do 18.00 sati sa zaustavljenim prometom (osim javnog prijevoza, ukoliko je riječ o ulici) na 30 minuta.

I naša se škola unatrag nekoliko godina pridružuje toj akciji i na simboličan način odaje poštovanje i pokazuje zahvalnost svim žrtvama i herojima Domovinskog rata.

Budući da ove godine Dan sjećanja na Vukovar pao na nedjelju, mi smo ga obilježili u ponedjeljak 19. studenog 2012. Nakon završetka nastave zajedno smo krenuli pješice do centra Orehovice gdje smo u u tišini i dostojanstvu zapalili svijeće. U tome su nam se pridružili roditelji, bake i predstavnici Općinskog vijeća.

{gallery}slike/arhiva/vuk2012{/gallery}