Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/slike/arhiva/crocus

Projekt "Šafran" (The crocus project)

Naša škola uključila se u međunarodni projekt Irske zaklade za obrazovanje o Holokaustu pod nazivom Projekt "Šafran" (The Crocus project).Zaklada nam je posredstvom Javne ustanove  Spomen - područje Jasenovac poslala stotinjak lukovica žutog šafrana čijom se sadnjom prisjećamo  1.5 milijuna židovske i tisuća druge djece stradale u Holokaustu. Cilj nam je podizanje svijesti o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti.


Projekt je podijeljen u nekoliko faza. Na travnjaku ispred škole posadili smo lukovice žutih šafrana  u obliku Davidove zvijezde. Sadnja je izvršena na Međunarodni dan snošljivosti (tolerancije), te su stoga psihologinja i defektologinja provele radionice za učenike na temu tolerancije i predrasuda.  Tijekom jeseni i zime pratit ćemo  rast  šafrana u učionici i ispred škole.

Sva svoja zapažanja učenici će bilježiti  na plakatu. U projektu  sudjeluju  učenici od 5. do. 8. Razreda,  učiteljica  povijesti, psihologinja i defektologinja. Projektom se učenici  upoznaju s pojmom Holokausta, uče  o važnosti tolerancije i poštivanja različitosti te o opasnostima koje nose predrasude, rasizam i diskriminacija.

{gallery}slike/arhiva/crocus{/gallery}