Aktivnosti u sklopu projekta PEARLS

Dana 30. kolovoza 2016. godine četiri učitelja naše škole bili su sudionici drugog dijela stručnog skupa koje mu je tema bila Prevencija ranog napuštanja školovanja – kako u školi stvoriti okruženje pogodno za učenje. Mjere podrške učenicima.

Skup je održan u „3. osnovnoj školi Čakovec“, a bio je namijenjen učiteljima u osnovnim školama, pomoćnim odgojno-obrazovnim radnicima, pomoćnicima za pripadnike nacionalnih manjina (romskim pomagačima) i stručnim suradnicima koji rade u školama koje pohađaju pripadnici nacionalnih manjina.

Ovaj stručni skup dio je aktivnosti programa PEARLS (Preventing early school leaving leaving trough inclusive strategies) i cilj mu je testirati i provjeriti kvalitetu modula za prevenciju ranog napuštanja školovanja Kako u školi stvoriti okruženje pogodno za učenje i Mjere podrške učenicima. Sudionici su testirali module za rad u školi razvijene tijekom projekta PEARLS te promišljali i predlagali rješenja glede primjene metoda i načina poučavanja.

Naša škola jedan je od partnera u konzorciju kojega je oformila Agencija za odgoj i obrazovanje, a zajednička potreba partnera u konzorciju je da u okviru KA1 projekta Eu - Erasmus+ programa rade na stručnom osposobljavanju zaposlenika škole, s ciljem povećanja inkluzije i smanjivanjem ranog napuštanja obrazovnog sustava.

U sklopu projekta predviđeno je stručno usavršavanje učitelja koje će se održati u Budimpešti od 24. do 30. travnja 2016. godine. S obzirom na to da u projektu sudjeluju i škole iz Njemačke, Rumunjske, Mađarske i Turske, razmjenom iskustava i mišljenja pojačat će se muđunarodna suradnja naše škole. Namjera nam je između ostalog pospješiti provođenje mjera iz Akcijskog plana za provedbu nacionalne strategije za uključivanje Roma - uz stručno usavršavanje učitelja i stručnih suradnika u osnovnim školama raditi i na stručnom osposobljavanju romskih pomagača s ciljem podizanja kvalitete i učinkovitosti obrazovanja djece pripadnika romske nacionalne manjine.

Željko Krištofić, ravnatelj

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.