Radionica za ravnatelje i stručne suradnike - PEARLS

Dana 26. lipnja 2017. je u našoj školi održan stručni skup Sprječavanje ranog napuštanja školovanja pomoću inkluzivnih strategija. Skup je bio namijenjen ravnateljima i stručnim suradnicima iz osnovnih škola. 

Naša škola, kao i škole OŠ dr.Ivana Novaka Macinec i OŠ Kuršanec su partneri u konzorciju kojega je oformila Agencija za odgoj i obrazovanje. Svi mi smo zajednički radimo na projektu PEARLS – Preventing Early School Leaving through Inclusive Strategies (KA1 Erasmus + projekt). Cilj nam je povećanje inkluzije u školama i sprječavanje ranog napuštanja školovanja.

Pod pokroviteljstvom viših savjetnika za nacionalne programe u Agenciji za odgoj i obrazovanje Nevenke Lončarić Jelačić i Tomislava Ogrinšaka, skup su vodile učiteljice koje su se sklopu projekta usavršavale u Budimpešti. Teme skupa su bile: Složeno poučavanje (Complex Instruction Program), Pripadanje – tvoja prava pripadaju tebi i Škola kao okruženje za učenje. 

Uz pregršt novih ideja i korisnog materijala za buduću uporabu, bilo je i puno smijeha čime smo dokazali da učenje ne mora biti mučenje. Dio atmosfere možete pogledati u galeriji.

Galerija slika

Više slika