Audicija za završnicu projekta "Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

Na sam Fašnik u Područnoj školi Podbrest održana je audicija za sudjelovanje na završnici projekta "Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige".

Učenici PŠ Podbrest drugu godinu za redom sudjeluju u nacionalnom projektu poticanja čitanja "Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: zaboravljene knjige". U sklopu tog projekta ove godine čitaju Ilustrirane hrvatske bajke. Osim samog čitanja, odnosno slušanja, jer čitaju im gosti "čitači", učenici obavljaju različite kreativne zadatke vezane uz pročitane bajke. 

Projekt će završiti 31. ožujka 2017. u Kinu Tuškanac u Zagrebu gdje će učenici škola koje su uključene u projekt kratkim scenskim programom predstaviti "zaboravljene" knjige koje su čitali u sklopu projekta. Našu će školu predstavljati Dina Mišić te Lana i Marija Šergić. Njih su na audiciji odabrali njihovi suučenici, a predstaviti će hrvatsku bajku "Lončiću, kuhaj!", koju su između pročitanih bajki također odabrali sami učenici kao najbolju i najdražu bajku.

Nakon audicije učenici su u pratnjih svojih učiteljica krenuli u tradicionalnu fašničku povorku svojim mjestom kako bi pjesmom i veselim maskama razveselili svoje sumještane.

Galerija slika