Svjetski dan romskog jezika - čitanje poezije

U četvrtak, 5. studenoga 2020. godine, čitanjem poezije OŠ Orehovica obilježila je Svjetski dan romskog jezika, koji se kao međunarodni dan slavi od 2015. godine kada je UNESCO 5. studenoga službeno proglasio Svjetskim danom romskog jezika.

 Želju, hrabrost i znanje u interpretaciji pjesama pokazali su učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Čitali su pjesme iz knjige Raširena krila mašte, projekt ranijih generacija učenika škole, izdane 2015. godine u nakladi Osnovne škole Orehovica. Jedna je pjesma autorska i aktualna - Korona.

Učenici koji su čitali: 

David Ignac, 5. a (Moj je jezik romski), Lorena Marić, 5. a (Zima), Luka Marić, 5. a (Kako bih volio), Tihana Ignac, 5. b (Željela bih), Anita Balog i Marina Marić, 6. b (Željela bih), Dijana Oršuš, 7. a (Ja te volim), Josip Ignac 7. a (Moj je jezik romski i Moj jezik), Karlo Ignac, 8. a (Božić), Ksenija Ignac, 8. a (Pahuljice)

Zbog trenutnih ograničenja okupljanja odlučili smo čitanje pjesama snimiti i staviti na Youtube kanal OŠ Orehovica.

Ovim angažmanom učenici su dokazali da se skrb i njega romskoga jezika neće zaustaviti već da će samo čvrsnuti s nadolazećim generacijama.