Dabar 2021.

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u tjednu od 8. do 12. studenoga 2021.

Kako se natjecanje i dalje održava u vrijeme pandemije i ove je godine omogućeno, osim u školi, sudjelovanje učenika iz vlastitog doma. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju i ove godine daju Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na natjecanju je sudjelovalo 42553 učenika iz 679 hrvatskih osnovnih i srednjih škola, a među njima i 39 učenika naše škole. Svim sudionicima natjecanja dodijeljene su diplome koje mogu samostalno preuzeti na sustavu mooc.carnet.hr.Najbolji natjecatelji (10% najboljih u svakoj kategoriji) dobili su i zlatnu diplomu za izniman uspjeh na natjecanju.

S ponosom možemo reći da se među 10% najboljih nalazi i četvero učenika naše škole. To su Izabela Orsag (3.b) i Marin Plaftak (4.c) u kategoriji Milidabar te Dominik Petrina (6.a) i Vito Vurušić (6.c) u kategoriji Kilodabar. Čestitamo im na uspjehu, ali čestitamo i svim ostalim učenicima koji su se odvažili okušati u ovom izazovnom natjecanju te postigli lijepe rezultate!