Noć biologije

Dana 7. 4. 2017. mladi biolozi naše škole su zajedno s biolozima OŠ Hodošan uz pratnju učiteljice Kristine Vrabec i učitelja Tomislava Vrbanca posjetili Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Naime, na Biološkom odsjeku održana je "Noć biologije". Noć biologije je jedna duga uzbudljiva noć koja je proslavila život u svim oblicima, puna entuzijazma organizatora i zadovoljstva posjetitelja. Svake je godine nadalje još bolja, ljepša, zanimljivija. Učenici su imali priliku slušati predavanja i proći razne radionice. Cilj ovog posjeta jest zapravo na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice, prikazati znanstvene činjenice iz biologije. Približavanje biologije kao znanosti o životu, sa željom da se približi život u svim njegovim oblicima i ljepoti. Zadovoljstvo, zanimljivosti, nove spoznaje možete uočiti na snimljenim fotografijama.

Učenici su bili očarani i svi nestrpljivo čekaju nove radionice, predavanja, novu noć biologije. Svi nestrpljivo čekaju novi posjet PMF-u. Tko zna, možda će i oni jednog dana biti među studentima koji će organizirati novu i uzbudljiviju noć. Do tada mogu uživati u ovim posjetima koji će im zasigurno zauvijek ostati u sjećanju i u mislima.

Adriana Klobučarić