Volontiranje roditelja u skupini "Ribice"

Čitajući slikovnice o medvjediću i njegovom tati djeca su pričala o svojim očevima, njihovom poslu, hobijima i interesima. Povodom Dana očeva, koji se obilježava 19. ožujka, djeca su izrađivala privjesak za ključeve i crtala svog tatu.

Slikovnice su nas potakle ne razgovor o našim očevima. Zaključili smo da očevi puno rade i da imaju vrlo zanimljive hobije. Odlučili smo pozvati očeve u predškolu kako bi bolje upoznali njihova zanimanja i hobije.

U četvrtak 21. 3. 2019. nakon užine uputili smo se do vatrogasnog spremišta gdje nas je čekao Goran Šestak, Pavlov otac i gospodin Franjo Poznić. Gospodin Šestak je aktivan član DVD Orehovica. Djeca su sa zanimanjem slušala o požarima, spašavanju te svemu vezanom uz vatrogasce. Vidjeli smo staru vatrogasnu špricu koju se nekada koristili u gašenju požara te svu opremu koju koriste. Gospodin Franjo je obukao odijelo koje koriste u gašenju požara.

Djeca su isprobavala vatrogasne kacige, sjela u vatrogasno vozilo, gađala mlaznicom. Na kraju su isprobali brentače. Natjecali smo se u gađanju limenke.

Gospodin Goran je na kraju pozvao djecu da se pridruže DVD-u.