Predškolci obilježili Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. Tog se dana ljudima diljem svijeta želi skrenuti pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse te na važnost očuvanja vode za piće. Svake se godine obilježava uz drugi moto. Moto ove godine jest „Voda za sve“. Predškolci su ovaj dan obilježili na poseban način.

"Ribice"

Dan smo započeli raznim pokusima. Najprije smo dokazali da voda može „hodati“, zatim da voda ima kapilarni učinak i da papar u vodi „bježi“ kad ga se dotakne deterđentom. Najviše nas je oduševila lava lampa koju smo izradili od vode, ulja i soli. Nakon pokusa slikali smo ledom i tražili skriveno blago u ledu.

"Mravići"

Najprije smo se okušali u natjecateljskoj igri na temu: Životinje koje žive u vodi, a zatim smo čitali slikovnicu „Pismo iz Zelengrada“. Bavili smo se raznim pokusima od kojih su najviše oduševljenja izazvali pokusi: „Lava lampa u čaši“ te „Olovka probada vrećicu punu vode“. Aktivnosti smo nastavili u sportskoj dvorani gdje smo odigrali štafetne igre s plastičnim bocama napunjenima vodom. Po završetku sportskih aktivnosti, tražili smo skriveno blago u ledu. Cijelog dana na glavama smo nosili kapice, ukrašene morskim životinjama s kapljicom vode na vrhu, koje smo dan ranije izradili kroz likovnu aktivnost.