Tjedan darovitih učenika u predškoli

Tjedan darovitih učenika obilježen je i u predškoli gdje su prošlog tjedna polaznici imali puno zanimljivih aktivnosti koje su im pripremile nove "tete".

"Ribice"

U ponedjeljak je odgojiteljicu mijenjala Nadia Kramar. Nadia je osmislila likovnu aktivnost za svoje prijatelje iz skupine. Djeca su uz njezinu pomoć izrađivala ruže od papira. Za izraduruže potrebni su nam:papir, škare i savitljiva žica.

Lora Drvenkar je u utorak zamijenila odgojiteljicu u likovnoj aktivnosti. Lora je naučila djecu kako uz pomoć papira, štapa, čavla i čekića izraditi vjetrenjaču. Svako dijete iz skupine je sebi izradilo vjetrenjaču i odnijelo je kući.

Učenica drugog razreda, Tessa Antonović također se odlučila za likovnu aktivnost. S obzirom da nam se bliži proljeće Tessa je zajedno s djecom izrađivala cvjetni vijenac. Tessa je za svako dijete pripremila slatki poklon.

Melisa Bogdanić iz prvog razreda je djeci pročitala slikovnicu „Ljetna avantura“. Nakon čitanja postavljala im je pitanja. Djeca su naučila mnogo zanimljivih činjenica o moru.

U četvrtak nam je u skupini boravila Lucija Vrbanec koja je djeci ponudila puno zanimljivih aktivnosti. Najprije su djeca iz „čarobne vrečice“ izvlačila gumene životinje. Svaku životinju je trebalo imenovati i odrediti kojim glasom počinje. Nakon toga Lucija nam je na znakovnom jeziku pokazala znak za određenu životinju i znak za pojedino slovo. Djeca su sa velikim zanimanjem i interesom učila znakovnu abecedu. Na kraju im je ponudila plastelin od kojeg su izrađivali životinje. Plastelin je izradila Lucija uz pomoć svoje mame.

Lea Ružić, učenica sedmog razreda je u petak zamijenila odgojiteljicu na satu tjelesne i zdravstvene kulture. Lea je djeci pokazivala vježbe i pratila pravilno izvođenje istih. Pokazala je nekoliko gimnastičkih elemenata koje su djeca pokušala izvesti.

Odgojiteljica Monika se zahvaljuje svim zamjenskim tetama!

"Mravići"

U utorak je odgojiteljicu zamijenila Lea Buza. Vodila je jutarnji sastanak nakon kojeg su djeca odigrala dvije igre po njenom izboru. Zatim je djeci zadala grafomotoričke zadatke te im pokazala kako nacrtati kapu.

Ivan Kavran zamijenio je odgojiteljicu u srijedu i to u provođenju jutarnjeg sastanka, pregledavanju domaćih zadaća u crtančicama te u vođenju igara.

Učenica šestog razreda, Nina Balog, djeci je pročitala slikovnicu „Poljski miš i gradski miš“. Nakon čitanja, postavljala im je pitanja. Djeca su naučila kako je kod kuće najljepše. Nina se okušala i u rješavanju radnog listića s predškolcima.

U četvrtak su odgojiteljicu zamijenile Ramona Novak (polaznica skupine) i Marina Marić (učenica četvrtog razreda). Ramona Novak je vodila jutarnji sastanak nakon kojeg su djeca odigrala dvije igre po njenom izboru. Djecu je vodila kroz grafomotoričke zadatke i radni listić. Također, okušala se u vođenju likovne aktivnosti: izradi kapice s motivima morskih životinja, ukrašenu kapljicom vode. Marina Marić djeci je pročitala slikovnicu „Moja obitelj“. Nakon čitanja, postavljala imje mnogobrojna te vrlo zanimljiva pitanja.

Odgojiteljica Marijana zahvaljuje se svim zamjenskim tetama i stričeku!