Posjet Srednjoj školi Prelog

U utorak, 17. travnja 2018. godine, učenici osnovnih škola iz Orehovice, Hodošana i Donje Dubrave sudjelovali su u posjetu Srednjoj školi Prelog u sklopu projekta „Živjeti zdravo“.

Uz srdačnu dobrodošlicu profesora i polaznika škole, naši su učenici kroz praktični rad dobili uvid u svakodnevnicu ove škole. Uz budni nadzor profesora Krunoslava Tilošanca, strukovnog učitelja kuharstva i Anice Naranđa, strukovne učiteljice kuharstva te asistenciju učenika završnog razreda smjera kuhar okušali su se u pripremi zdravih varijacija širokog spleta jela.

Nešto kasnije im je Zoran Tomašić, mag.oec ugostiteljskog posluživanja kroz radionicu predstavio točan raspored postavljanja stola te su se uz njegovu pomoć učenici okušali u pripremi zdravih smoothija. Za kraj je dipl. ing. prehrambene tehnologije, Jasenka Poljak održala predavanje na temu važnosti same pravilne prehrane i njezine primjene u svakodnevnom životu. Za predivnu suradnju i edukaciju kroz sve ove radionice pobrinula se pedagoginja SŠ Prelog, Tanja Lilić.

Učenici su prije polaska kući, naravno, kušali pripremljena jela, a tko zna, možda će upravo neki od njih najesen kročiti kroz vrata Srednje škole Prelog i u njihove ruke prepustiti svoje daljnje obrazovanje.