Projekt "Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

Učenici Područne škole u Podbrestu ove su školske godine uključeni u projekt "Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige". Projekt se održava na nacionalnoj razini i uključene su osnovne škole iz većine županija Republike Hrvatske.

Ciljevi projekta su čitati zajedno, čitati naglas i čitati zaboravljene knjige – one knjige koje su na policama knjižnica, a nisu u obveznoj lektiri. Nakon odabira knjige s razrednim učiteljicama, knjiga se čita u razredu i knjižnici naglas, a čitaju knjižničari, učitelji, djeca, roditelji, gradonačelnik i sl. Na završnici projekta će dvoje učenika iz svake škole, s knjižničarom i razrednom učiteljicom na kreativan način predstaviti knjigu koju su čitali – pjesmom, plesom, prezentacijom, igrokazom, recitacijom i sl.

U projekt su uključeni svi učenici Područne škole Podbrest, a projekt vode učiteljica Senija Zadravec-Kermek i knjižničarka Ivana Čurila, uz pomoć učiteljice Emina Mlinarić. Učenici čitaju knjigu "Kaktus bajke" hrvatske spisateljice Sunčane Škrinjarić, crtaju stripove na temu bajki te izrađuju likove i plakat kojim će predstaviti projekt.

Više slika