Predstavljen projekt "Romski kotač na putu obrazovanja"

Od rujna ove godine naša je škola počela s provođenjem projekta Romski kotač na putu obrazovanja koji je i službeno predstavljen 8. studenoga 2013. u prostorijama stare školske zgrade. Projekt je sufinanciran sredstvima EU – IPA IV, grant shema Razvoj ljudskih potencijala, Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav.


Na samom početku, svim uzvanicima dobrodošlicu su pjesmom i recitacijama poželjeli polaznici male škole te učenici prvih razreda koji sudjeluju u produženom boravku.  Na početku predstavljanja uzvanicima su se obratili ravnatelj OŠ Orehovica Branko Sušec, načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal i predsjednik Udruge za obrazovanje Roma UZOR Dragan Ignac. Voditeljica projektnog tima Sanja Drakulić i asistentica voditeljice Gorana Šavora Peter predstavile su tijek projekta od ideje do konačnog ostvarenja samog projekta.

Projekt Romski kotač na putu obrazovanja sastoji se u provođenju niza aktivnosti:

  1. produženi boravak
  2. dodatno učenje hrvatskog kao stranoga jezika
  3. vršnjačka pomoć u učenju
  4. ljetni kamp učenika
  5. uređenje školskog vrta i voćnjaka
  6. inkluzijske radionice za roditelje
  7. mala škola vođenja kućanstva
  8. prezentacija romskih običaja i kulture

Svaka od aktivnosti ima voditelja koji koordinira rad svih uključenih. Voditelji pojedinih aktivnosti predstavili su svoje aktivnosti koje se uspješno provode već mjesec dana. Učenice Petra Ignac i Tanja Bogdan predstavile su jednu od aktivnosti koje se provode u sklopu aktivnosti dodatnog učenja hrvatskog kao stranog jezika. Prisutnima se obratila i viša stručna savjetnica u MZOS Gina Kosanović, zamjenica župana Sandra Herman i župnik župe Orehovica vlč. Damir Slamek. Nakon službenog dijela programa, uzvanici su razgledali prostorije u kojima se odvija produženi boravak učenika uz prigodni domjenak.

Više slika

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.