Božićna bajka u produženom boravku

S prvim danima prosinca započela je božićna bajka u produženom boravku. U toplo uređenom holu, gdje su učiteljice i učenici ukrasili bor i izradili kamin, zapjevao je i mali božićni zbor. Njegova pjesma rasplesala je elegantne snježne balerine i poigrala se sa bijelim pahuljama. 

Vrijedne su ruke učenika i učiteljica bile jako zaposlene. Na trenutak nam se učinilo kao da smo u maloj tvornici Djeda Božićnjaka. Samo što mi nismo izrađivali igračke, već smo našim učionicama željeli podariti božićno ruho. Rezali smo i bojali kugle, paprenjake, lizalice, crtali boriće i izrađivali anđele od papira i ukrasnih vrpci. Izradili smo snjegoviće, vilenjake, Djedove Božićnjake i njegove sobove, šumu ukrašenih jelki… Ipak, najviše smo se potrudili oko izrada ukrasa za božićni sajam. Okušali smo se tako u salvetnoj tehnici te drvene pločice pretvorili u božićne ukrase, a stare CD-e u svijećnjake.  Posijali smo pšenicu u limenke koje smo oslikali kolažom. Ne moramo ni reći da smo bili jako sretni kad je našim ćelavim posudicama narasla kosa! 

Uza sve to, redovito smo i marljivo pisali zadaće i pripremali se za ispite…kraj polugodišta kao i praznici sve su bliže i bliže…

Svi učenicima i učiteljima OŠ Orehovica kao i posjetiteljima ove stranice želimo sretne nadolazeće blagdane.

Voditeljice i polaznici aktivnosti produženog boravka

Više slika