Zima ide...

Praznici su iza nas. Odmorili smo se, uživali u snijegu, poklonima… ali smo svi potiho priželjkivali ponovno okupljanje naše velike obitelji produženog boravka.  

Počeli smo u sportskom duhu, da ponovno ispunimo naš boravak smijehom, veseljem… da se prisjetimo koliko je važno biti spretan, strpljiv, uporan, borben, ali i pravedan. 

Nakon što smo se prisjetili zašto nam je ovdje zabavno, razmijenili smo dojmove i događaje sa praznika i polako prionuli na posao – pisanje zadaća i učenje, sve kroz igru i druženje. 

Vani nema snijega, ne možemo raditi snjegoviće, ali mi smo ih u boravku napravili – vesele, nasmiješene, samo što su od papira. Ukrasili smo zidove toplom zimskom odjećom, rukavicama, kapama, kaputima, šalovima…

A prvašići su izradili veeelikog snješka i otpjevali mu pjesmu… Da balerine ne bi same plesale svoj ples, učenici trećeg razreda  izradili su klizališta na kojima plešu klizači. Kako bi izgledala zima da je dama u bijelom kaputu dočarali su nam učenici drugih razreda, oslikavši u kolaž tehnici caricu zimu. Četvrti razred zabavio se izradom snježnih kugli te dašak zime i snijega proširio diljem hodnika, po prozorskim klupicama.

Carica zima možda ne caruje vani, ali smo joj mi započeli graditi carstvo u toplini našeg boravka… a ona svake večeri uz dobru knjigu i šalicu čaja uživa u naslonjaču pokraj kamina…

Voditeljice aktivnosti produženog boravka

Više slika