Dan škole i 150. obljetnica školstva u Orehovici

U ponedjeljak 28.10.2019. obilježili smo dva važna događaja za našu Školu: 150. obljetnicu školstva u Orehovici i Dan škole. Tom prigodom pripremili smo brojne aktivnosti od kojih izdvajamo: školsku priredbu, Dan otvorenih vrata, otvaranje "Zida postignuća", predstavljanje brošure "Školstvo u Orehovici 1869. - 2019." te otvaranje Centra igre i knjižnice igračaka "Krenimo zajedno".

U školi su se na svečanoj akademiji okupile brojne generacije bivših, sadašnjih i budućih učenika i djelatnika. Bilo je to emotivan dan za sve nas jer smo se s radošću i sjetom prisjećali prošlih vremena kada smo polazili ili radili u jednoj od škola u općini Orehovica. Kako bismo prikazali tijek povijesnih događaja kroz proteklih 150 godina, pripremili smo brošuru pod nazivom "Školstvo u Orehovici 1869. - 2019." u kojoj smo, pomoću postojećih povijesnih izvora, prikazali najvažnije događaje za našu Školu i općinu. Kažu da slika govori tisuću riječi pa smo stoga pripremili i izložbu starih fotografija koja je stalno postavljena u holu naše škole i svi zainteresirani je mogu doći pogledati.

Uz našu tradicionalnu školsku priredbu povodom obilježavanja Dana škole, "otvorili" smo i Zid postignuća na koji ćemo upisati imena naših bivših učenika, koji su pokazali izvrsnost u svom području rada, bilo da se radi o znanosti, sportu ili nekom drugom području. Naša se Škola već sad ponosi s dva doktora znanosti, dva doktoranda, saborskom zastupnicom i državnom seniorskom prvakinjom u tenisu, čija imena će biti upisana na Zid postignuća.

Posebno veselo bilo je u novo otvorenom Centru igre i knjižnici igračaka "Krenimo zajedno" koja je službeno otvorena i počinje s radom ovih dana. Drago nam je da i na taj način možemo pružiti podršku našoj lokalnoj zajednici.

Veliko hvala SVIMA koji su radom, donacijama i moralnom podrškom doprinijeli ovom važnom danu za našu Školu! Hvala i svim posjetiteljima koji su velikim odazivom pokazali da prepoznaju, cijene i podržavaju naš rad i trud u odgoju i obrazovanju generacija djece koja su prošla i koja će tek proći "kroz" našu školu.