Izvanučionička nastava četvrtih razreda

Učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica bili su u petak 8. studenog 2019. na izvanučioničkoj nastavi u Gornjem Međimurju.

Vozeći se do Štrigove, promatrali smo brežuljke zasađene vinovom lozom i pratili sela kroz koja smo prolazili. U Štrigovi smo posjetili podrum vinarije Agromeđimurja i učili kako se od grožđa pravi vino. Vidjeli smo veliku vagu za grožđe, preše, bačve i stroj koji puni boce vinom. Domaćini su nas počastili grickalicama i sokom od jabuka te je na kraju svaki učenik dobio skočilopticu.

Put smo nastavili prema Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri. Tamo smo obišli unutarnje i vanjske bazene, sportske terene, hotel, restoran i apartmane te slušali o svim zanimljivim aktivnostima koje nude turistima.

Tako smo na zanimljiv način ponovili i produbili znanje o prirodno-zemljopisnim uvjetima, gospodarstvu i naseljima brežuljkastih krajeva naše domovine.

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.