Lino višebojac

U četvrtak 28. studenoga 2019. naša je Škola bila domaćin natjecanja Lino višebojac! To je natjecanje hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh.

Budući da je jedna od natjecateljskih kategorija nagrađivanje najboljeg transparenta, spojili smo natjecanje s jednom od aktivnosti projekta "I smetje vredi". Učenici predmetne nastave tom su se prilikom natjecali u izradi navijačkih transparenata i rekvizita od prethodno prikupljenih otpadnih materijala. Učenici su marljivo radili i pokazali kreativnost pa prosudbena komisija, koju su sačinjavali općinski načelnik Franjo Bukal, učiteljica likovne kulture Sandra Pokos, defektologinja Irena Mekovec Kolarić i psiholog Krešimir Polgar, nije imala lak posao. Nakon detaljnog pregledavanja radova, donijeli su sljedeće odluke: prvo mjesto osvojili su učenici 7.b razreda, drugo mjesto učenici 6.b razreda, a 3 mjesto učenici 8.a razreda. Pobjednički razredi su osvojili vrijedne nagrade koje su osigurane sredstvima projekta. Prva nagrada je Lego robotika: Lego education EV3 core set, druga nagrada FujiFilm Instax Mini 90 Neo classic i treća nagrada Grafički tablet WACOM, Intuos Pen S.

Natjecanje Lino višebojac organizira Podravka u suradnji sa Sportskim novostima i pod pokroviteljstvom T-coma. Natjecali su se predstavnici svih razreda predmetne nastave, dok su se u raznim disciplinama okušali i predstavnici svih razreda razredne nastave. Cijelo vrijeme su ih pratili i podržavali ostali učenici i djelatnici s tribina. najbolji razred ekipno je bio 6.b razred dok su pojedinačno najviše bodova osvojili Dario Teić sa 170 i Melani Požgaj sa 130 od ukupno 200 bodova. Svi natjecatelji su dobili prigodne nagrade.

Čestitamo svim natjecateljima, ali i navijačima koji su jučer pokazali pravi sportski duh, bilo u natjecanju, bilo u navijanju.