Projekt: Zajedno gradimo budućnost

U utorak, 29. rujna 2020., učenici petih razreda sudjelovali su u projektu pod nazivom Zajedno gradimo budućnost. Projekt provodi naša škola u suradnji s udrugom Biovrt voditeljice Silvije Kolar-Fodor. Projektom je predviđena izgradnja “hotela“ za korisne kukce oprašivače i sadnja ljekovitog bilja te grmlja s jestivim plodovima.

Udruga je osigurala drvenu kućicu u koju će se tijekom određenog vrijemena useliti kukci, daske za uređenje gredica ljekovitog bilja te sadnice biljaka i grmlja. U projektu sudjeluju i roditelji učenika 5.a i 5. c razreda. Voditeljica Silvija Fodor-Kolar prethodno je na roditeljskom sastanku prezentirala projekt roditeljima.

U utorak je obavljen najveći dio posla u projektu. Samom radu učenika prethodila je priprema koju su izvršili naši domari Danijel Juras i Franjo Piknjač. U poslijepodnevnim satima roditelji i učenici su, opremljeni bušilicama , vrtnim alatom i drugim priborom, prionuli na posao. Bušili su rupe u cjepanicama i drvenim kvadrima , motali karton, sadili ljekovite biljke i grmoliko bilje te na krov kućice posadili sukulente . Uz praktični rad saznali su puno korisnih informacija o kukcima oprašivačima te ispravnoj sadnji zeljastih i grmolikih biljaka.

U radu su sudjelovali i učitelji Aleksandra Srnec, Senija Zadravec-Kermek, Tomislav Vrbanec te ravnatelj Branko Sušec. Za okrjepu gladnih i žednih brinula je Dušanka Sačić. Projekt se nastavlja, a provodit će ga učenici spomenutih petih razred i njihovi razrednici.