Rea i čarobnjak Pufić

Učenica 2. razreda Rea Nađ od nedavno je suautorica svoje prve slikovnice, na koju je jako ponosna. Riječ je o terapeutskoj slikovnici "Čarobnjak Pufić u izgubljenoj šumi" čiji je autor Mauro Lacovich, prof., dipl. psiholog i psihoterapeut, koji je okupio skupinu djece da mu pomognu u realizaciji projekta. 

Ideja o knjizi rodila se u jednoj grupi ljubitelja knjiga na društvenoj mreži gdje se, uz autora, okupilo šestero roditelja i desetoro djece. Mauro Lacovich je nacrtao glavnog lika, čarobnu gljivu i zamolio djecu da mu daju ime i osmisle na koje probleme bi on mogao naići u šumi i kako ih riješiti. Rea mu je dala ime Pufić jer joj je bio pufnast i podsjećao ju je na sljezov kolačić. Djeca su dolazila na razne ideje, od zagađene šume, do gladnog vuka i žirafe sa zapetljanim vratom. Autor je sve dječje ideje povezao u jednu cjelinu.

Ono što je, ispočetka, zamišljeno kao slikovnica u pdf formatu samo za roditelje, na kraju je ispala predivna, šarena slikovnica u tiskanom obliku. Sama slikovnica je i terapeutskog karaktera, pokazuje djeci da se svi problemi mogu riješiti, a dotiče se i vršnjačkog nasilja, kao i ekologije. Rea je jako ponosna što je bila dio ove priče, a posebno na činjenicu da glavni lik nosi ime koje je ona izmislila.

Bravo Rea, ponosni smo na tebe!