Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

18. studenoga građani Republike Hrvatske obilježavaju Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Poštujući Vukovar i Škabrnju, njihovu žrtvu i heroje, poštujemo sve žrtve i heroje Domovinskog rata jer to nisu samo gradovi, oni su simboli svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje se obilježava akcijom "I u mom gradu Vukovar svijetli" koja se provodi paljenjem svijeća u tišini i dostojanstvu duž pločnika Vukovarske ulice (ili na nekom drugom prigodnom mjestu) od 17.30 do 18.00 sati sa zaustavljenim prometom (osim javnog prijevoza, ukoliko je riječ o ulici) na 30 minuta.

Ponosni smo što se, na našu inicijativu, mještani naše općine već godinama uključuju u tu akciju. Zbog trenutne epidemiološke situacije nismo mogli pripremiti prigodni program pa su učenici pojedinih razreda sa svojim razrednicima danas zapalili svijeće u spomen na tragediju grada koji je prije trideset godina svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.