Terenska nastava-Promet

U srijedu, 24. svibnja 2023 godine, učenici drugih razreda i jedan prvašić išli su na terensku nastavu vezanu za promet.

Putovanje je započelo vožnjom u autobusu do Male Subotice gdje smo se ukrcali na vlak koji nas vozio do Glavnog kolodvora Čakovec. Vožnja,iako kratka je prošla u velikom uzbuđenju, jer nismo u prilici svaki dan putovati vlakom. Upoznali smo konduktera koji nam je pregledao vozne karte te se fotografirali s prometnikom. Djeca su saznala čemu služi blagajna; što su peroni, tračnice; te su vidjela  putničke i teretne vlakove i naučila kako se služiti voznim redom.Nakon razgleda željezničkog kolodvora uputili smo se u obližnji parkić gdje smo pojeli sendviče i počastili se sladoledom. Nakon užine posjetili smo i Autobusni kolodvor u Čakovcu gdje smo saznali kako se prometuje autobusom,razgledali perone,čekaonicu i blagajnu. Bilo nam je to poučno,zanimljivo iskustvo koje ćemo pamtiti još dugo.

 

Učiteljica Petra Srnec

 

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.