Drugi razredi učili o zanimanjima

Učenici drugih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, u srijedu, 27. 3. 2024. godine, posjetili su Policijsku upravu međimursku i Sklonište za napuštene životinje "Prijatelji" u Čakovcu.

Terensku nastavu započeli su šetnjom prostorijama zgrade PU međimurske te naučili gdje i kako se izdaju osobne iskaznice i putovnice te gdje će u budućnosti moći podići svoje vozačke dozvole. U sportskoj dvorani odradili su kraći trening, nakon čega su upoznati s voznim parkom policije. U dvorištu Policijske uprave dočekao ih je policijski pas Loka sa svojim vodičem. Najzanimljiviji dio bila je demonstracija Lokina posla: traženje zakonom zabranjenih supstanci. Djeca su bila u čudu radi brzine kojom je Loka izvršila zadatak, ali i oduševljena što je u tome uspjela.

Uslijedila je šetnja do parka i dječjeg igrališta gdje su se djeca poigrala i okrijepila.

Zatim su krenuli put Skloništa za napuštene životinje "Prijatelji". Po dolasku, učenici su djelatnicama predali prikupljenu hranu. Razgledali su sklonište, saznali tko i kako brine o napuštenim životinjama, koliko ih ima, kojih su pasmina napušteni psi. Naučili su kako se odgovorno i čovječno ponašati prema životinjama te koji uvjeti trebaju biti zadovoljeni kako bi mogli udomiti psa. Učenici su imali prilike pomaziti psića koji je prije svega dva mjeseca stigao u Sklonište sa svojih šestero braće.

Uzbuđenja i veselja nije nedostajalo što možete vidjeti na fotografijama u nastavku.

učiteljica Marijana Višnjić

 

Kolačići

Ovo mrežno mjesto koristi samo kolačiće (engl. cookies) nužne za ispravan prikaz sadržaja mrežnih stranica. Ne prikupljamo, pohranjujemo niti obrađujemo osobne podatke posjetitelja. Nastavkom pregleda naših mrežnih stranica prihvaćate da se nužni kolačići spreme na vaš uređaj.