Dječje vinkovačke jeseni

Dječja folklorna sekcija Kulturno umjetničkog društva „Fijolica“ iz Orehovice, 10. rujna 2017. godine, sudjelovala je na 52. Dječjim vinkovačkim jesenima. 

Poziv smo dobili na temelju uspješnog nastupa na 16. smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici te preporuke g. Gorana Kneževića, selektora HDFKiV.

Sudjelovali smo na mimohodu ulicama grada, na kojem je bilo ukupno 58 KUD-ova. Tijekom mimohoda, djeca su, uz pratnju tamburaša, pjevala međimurske pjesme. Prilikom predstavljanja skupine, u toku mimohoda, izveli su ples „Ti si baba nora“. 
Program s nastupima započeo je u 12 sati. Mali folkloraši predstavili su se spletom izvornih međimurskih brojalica i plesova pod nazivom „Sveti, sveti sončece“ koji su osmislili voditelji Ivana Vrabec i Zlatko Bacinger. Hrabro i korektno odradili su svoj nastup. 

Poslije nastupa krenuli smo prema mjestu Jarmina, gdje su nas dočekali ljubazni domaćini i počastili ručkom. Nakon ručka, pogledali smo prostoriju u spomen poginulima u Domovinskom ratu te „Zagorsku hižu“.  Umorni i puni dojmova, u Orehovicu smo se vratili u večernjim satima.

Petra Ivanušić, zamjenica voditeljice