Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec, 26. listopada 2017. održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje u čitanju naglas već 5. godinu zaredom organiziraju Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Ciljevi natjecanja su poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenje čitalačkih sposobnosti učenika.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 7 osnovnih škola Međimurske županije. Sudjelovale su i učenice naše škole. U mlađoj kategoriji Ida Hlapčić, učenica 5.a razreda, a u starijoj kategoriji Sara Vrbanec, učenica 7. b razreda.  

Stručni žiri koji su sačinjavale dr. sc. Ines Virč, Tina Novoselc, prof. hrvatskoga jezika i Kristina Štebih, spisateljica i novinarka, je prema unaprijed zadanim kriterijima ocijenio tko je na najkreativniji i najizražajniji način predstavio odabranu knjigu. 

Na nacionalno natjecanje plasirale su se Dora Tkalec iz OŠ Mursko Središće (mlađa kategorija) i Mara Barbić iz OŠ Nedelišće (starija kategorija). Svi sudionici natjecanja bili su nagrađeni. 

Ida i Sara sa sobom nose prigodnu nagradu,  nova iskustva, nove prijatelje i ljubav prema knjizi i čitanju. Jer, čitanje je zakon!