Tjedan darovitih učenika

Potaknuti pozitivnim povratnim informacijama, u našoj školi se Međunarodni dan darovitih učenika već treću godinu obilježio projektom zamjene uloga učitelja, odgojiteljica, stručnih suradnika i ravnatelja te učenika. Naši su učitelji i stručni suradnici rado ustupili svoje mjesto i sjeli u učeničke klupe dok su učenici spremno i odgovorno prihvatili svoje nove uloge.

Međunarodni dan darovitih učenika obilježava se 21. ožujka i njime se želi istaknuti obrazovna potreba darovitih učenika koja znatno prelazi ono što omogućuje redovni školski program, a sve u svrhu realiziranja učenikovih potencijala i talenata. Kako bismo istaknuli i nagradili naše vrijedne i uzorne učenike, nastavili smo s projektom zamjene uloga, a zbog velikog je interesa Međunarodni dan darovitih učenika obilježen u obliku projekta "Tjedan darovitih učenika". Učenici su se trebali javiti na natječaj u zadanom roku te ispuniti prijavnicu na kojoj su trebali objasniti zašto žele zamijeniti mjesto s odabranim učiteljem, odgojiteljicom, stručnim suradnikom ili ravnateljem i zašto su baš oni najbolji za to radno mjesto. Najbolje kandidate, koji ispunjavaju uvjete natječaja, odabrali su članovi razrednih vijeća u suradnji s psihologom Nikolom Petričevićem. 

Moramo pohvaliti naše darovite 'učitelje' koji su se odlično snašli u novim ulogama! Da ne bi sve ostalo na riječima, neka fotografije ispričaju njihove priče.

Nikola Petričević, psiholog

Stručna služba:

Predškola

Predškola: Više slika

Razredna nastava: galerija slika

Predmetna nastava:  galerija slika