Izvanučionička nastava učenika prvih razreda

Učenici prvih razreda 26. ožujka 2018. bili su na izvanučioničkoj nastavi u Čakovcu.

Prva postaja nam je bila Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec gdje nas je dočekala vesela teta koja nam je objasnila što sve sadrži njihova knjižnica, kako se učlaniti u knjižnicu te kako posuđivati i čuvati mnoštvo knjiga koje se nalaze u njihovoj bogatoj zbirci. U sklopu Knjižnice posjetili smo i Igraonicu Bamblek gdje nam je teta, uz pomoć učenika, pročitala slikovnicu Čajana na Mjesecu. Nakon što smo pročitali slikovnicu uživali smo u radionici na kojoj su učenici morali kolažom oslikati glavne likove slikovnice – preslatke pande. Hvala Knjižnici Nikola Zrinski na gostoprimstvu!

Nakon toga uslijedila je šetnja gradom te razgovor s učenicima o prometu. Saznali smo i ponovili da se pješaci kreću po nogostupu, da se vozila voze po kolniku te da semafor ima tri boje – crvenu, žutu i zelenu. A, znate li Vi koja je razlika između ceste i ulice? E, pa mi sad znamo i to!

Na kraju smo se zasluženo poigrali na velikom dječjem igralištu te smo prošetali Perivojem Zrinskim. Baš smo lijepo iskoristili prekrasan proljetni dan!