Izlet na otok Krk

Učenici četvrtih razreda naše škole u ponedjeljak, 04.06. bili su na izletu na otoku Krku. Ponavljali su  o zavičajima o kojima smo učili na satu prirode i društva s velikim nestrpljenjem čekali trenutak kad će ugledati veliko, plavo more.

I doista, oduševljenje je bilo veliko! Više im nije bilo važno o čemu im priča vodič, htjeli su samo uživati u  svemu što vide. Svako malo netko je ugledao nešto novo, zanimljivo i veselo povikao. Najprije smo u mjestu Rudine razgledali špilju Biserujku i rashladili se na njenih 15°C. Jeste li znali je da potrebno i do 30 godina samo za jedna milimetar rasta špiljskih oblika? 

Ubrzanim tempom krenuli smo u Punat. Tu nas je već čekala brodica kojom smo za nekoliko minuta stigli na otočić Košljun gdje smo vidjeli kopiju Bašćanske ploče, razgledali zanimljive eksponate, numizmatičku zbirku u muzeju i bili u crkvi Navještenja Marijina.

Punat ima i svoje brodogradiliše koje smo razgledali po povratku sa Košljuna. Ono danas više služi za servis brodova i plovila nego za njihovu gradnju. Nismo sigurni je li nam dah zastao od ljepote svih tih brodova, jahti ili njihove cijene. 

Ipak, najviše od svega željeli smo se napokon okupati u moru. Ono je bilo na ugodnih 25°C i zbilja slano. To smo nekako od silnog uzbuđenja skroz zaboravili!

Bio je to jedan uzbudljiv, nezaboravan i ispunjen dan!