Otvorena moderna školska sportska dvorana u Orehovici

U srijedu, 5. rujna 2018.  za Općinu Orehovica i za Osnovnu školu Orehovica dogodio se važan događaj – službeno se otvorila nova školska sportska dvorana. Otvorenju je nazočio veliki broj uzvanika, mještana, učenika i djelatnika. 

Svečanost je otvorio ravnatelj  Osnovne škole Orehovica Željko Krištofić. U svojem govoru naglasio je kako je ova školska godina bitna zbog 3 razloga: otvorenja školske sportske dvorane, sudjelovanje  u eksperimentalnom programu „Škola za život“ i obilježavanje 150 godina obrazovanja u Orehovici. Brojni važni gosti imali su govore: načelnik općine Franjo Bukal, župan Međimurske županije Matija Posavec, saborska zastupnica Sunčana Glavak, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, generalni vikar Varaždinske županije monsinjor Antun Perčić i župnik župe Majke Božje Fatimske vlč. Damir Slamek.  U svojem obraćanju Ministrica Blaženka Divjak navela je: „Ovo je škola za život, iskoristite uvjete koje imate, svoje učitelje najviše što možete“.  U svojim govorima i Matija Posavec i Predrag Štromar su se složili da je ovo veliki dan za Orehovicu. 

Svečanost otvaranja podržali su i saborski zastupnici Bernarda Topolko, Branimir Bunjac,  zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Dragutin Glavina, zamjenik ravnatelja Vladinog ureda za ljudska prava Aleksa Đokić, načelnik PUM Ivan Sokač i zamjenik Vladimir Faber, načelnici međimurskih općina, vijećnici općinskog vijeća, ravnatelji osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, predstavnici javnih udruga, klubova, vjerskih zajednica, učenici, učitelji i brojni mještani Općine. Najviše se zahvalilo 2 osobama: bivšem dugogodišnjem ravnatelju škole, a sad novom pročelniku za obrazovanje, kulturu i šport  Branku Sušecu i načelniku općine Orehovica Franji Bukalu.

Vrijednost cjelokupne investicije  iznosi 15 556 604,77 kuna, a projekt su financirali Međimurska županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Općina Orehovica. Osim bogato opremljene sportske dvorane, postoje i tribine, uređena su vanjska igrališta, a nastava postaje jednosmjenska sa 6 dodatnih učionica u novoj zgradi, spojnim hodnikom, liftom te prilagođena osobama s invaliditetom. 

Mnogobrojne goste i uzvanike kroz program je vodila Aleksandra Ličanin. Učenici i djelatnici škole priredili su prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili: studentica pjevanja  Karolina Matijašec, mali zbor Osnovne škole Orehovica, mali folkloraši, tamburaška grupa i dramski recitatori. Učenike su uvježbavali: Petra Srnec, Maja Srnec, Indira Valkaj i Zlatko Bacinger. Simboličnim presjecanjem vrpce dvoranu su otvorili izabrani učenici. 

Za goste je bio priređen  domjenak za koje su se pobrinuli učenici Srednje škole Prelog sa svojim mentorima, a za mještane je bio naručen bograč. Nakon jela svi su mogli u prostoru nove školske sportske dvorane uživati u prijateljskoj utakmici između odbojkaša OK Mladost Vularija i OK Međimurje Centrometal. Svečanost je završila s organiziranim vatrometom.

Cjelokupan događaj pogledajte u galeriji slika.