Hrvatski olimpijski dan u razrednoj nastavi

U srijedu, 12. rujna 2018., u našoj školi obilježen je Hrvatski olimpijski dan (HOD). Cilj HOD-a, koji se obilježava od 2007. godine, motiviranje je građana svih dobnih skupina, posebice djece i mladih, na aktivno bavljenje sportom, zatim promicanje olimpijskih načela, razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Većina učenika koji su sudjelovali na obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana imali su na sebi bijelu majicu. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

U obilježavanje su bili uključeni svi učenici naše škole - učenici predmetne nastave bili su šetnji u susjedno selo gdje je cilj bio na jezeru Mičigen, dok su učenici razredne nastave 5. i 6. sat jutarnje smjene proveli u natjecanju u različitim sportskim aktivnostima – od prenošenja vode, potezanja konopca do gađanja čaša lopticom. Iako je bilo jako vruće, mališani su uživali u druženju i natjecanju sa svojim prijateljima.

Uglavnom, bilo nam je jako zabavno, što možete pogledati u galeriji fotografija ispod!