„Ribice“ i „Mravići“ u knjižnici poslušali slikovnicu „Vici u šumskoj češljaonici“

Odgojiteljice iz predškole Monika i Marijana u ponedjeljak, 29. 10. odlučile su sa svojim predškolskim skupinama „Ribicama“ i „Mravićima“ posjetiti novi prostor školske knjižnice.

U suradnji s knjižničarkom Natašom obilježile su Međunarodni dan školskih knjižnica koji se slavi posljednjeg ponedjeljka u listopadu. S obzirom da ovih dana tete odgojiteljice govore najmlađima o životinjama odlučili smo se za čitanje priče  o popularnoj češljaonici lisice Cice i malenoj ježici Vici. Knjigu „Vici u šumskoj češljaonici“ je napisala književnica Sonja Zubović. 

O svojoj novoj slikovnici Sonja kaže: „Priča o ježici Vici poučna je na nekoliko razina. Recimo i to da se bez radoznalosti na svijetu  ništa novo ne bi dogodilo i nikada novo ne bi otkrilo. Priča o ježici Vici primarno slavi životnu radost i djeci u konačnici poručuje da pogreške na životnom putu treba naučiti i sam sebi oprostiti“.

Nakon poslušane priče, pričali smo o životinjama iz slikovnice, ali i iz stvarnosti. Za kraj pokušali su prepoznati životinje i zatim ih obojali.