Prvi susret s književnikom u novoj školskoj knjižnici

Posljednje srijede u studenom našu školsku knjižnicu posjetio je zamaskirani Branimir Dolenec iz Koprivnice. Autor je serijala slikovnica  iz projekta „KOPRIVKO“, koje je predstavio najprije predškolcima i učenicima 1. razreda, a potom i ostalim učenicima razredne nastave.

Nakon otpričane priče i uzajamne komunikacije s djecom autor je otkrio da je crtač Koprivka pa je na kraju za djecu  nacrtao likove Koprivka i Dunje. Dolenec je do sada  izdao dvanaest nastavaka slikovnica o Koprivku. KOPRIVKO je simpatičan dječak iz prošlosti (1356.) koji putuje kroz vrijeme i uz pomoć CRNE RUPE dolazi u naše vrijeme gdje upoznaje djevojčicu Dunju. Oni postaju prijatelji te započinju uzbudljiva putovanja s ciljem da upoznaju Hrvatsku kroz priče i legende…

Predstavio je još nekoliko slikovnica: bojanku Koprivko i prijatelji, Koprivko-eko, Vrapčić Prhko i Pčelice prijateljice. Po završetku susreta djeca, odgojiteljice i nastavnice mogli su kupiti slikovnice o Koprivku po cijeni od 10.00 kn.  Djeci su se toliko svidjele slikovnice da je većina djece stajala u redu i izabrala po 1 slikovnicu ili bojanku.