Školska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“

5. prosinca 2018. na našoj školi se je održala školska razina jubilarnog desetog ciklusa projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti  „Čitanjem do zvijezda“. Ovogodišnja tema natjecanja su ljetni praznici sa službenim nazivom "Ljeto priča priče".  

Odabrane su sljedeće knjige: Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom : Julijana Matanović (Mozaik knjiga), Ljeto na jezeru Čiču : Jasminka Tihi-Stepanić (Naklada Ljevak) i Blizanke : Erich Kaestner (Znanje). Pitanja su isključivo bila  na zaokruživanje i vezana su uz sadržaj, likove, mjesto i vrijeme radnje te osnovne faktografske činjenice iz sva tri romana. Sudjelovalo je petero učenika: Vanesa Balog, Kristina Oršuš, Lidija Oršuš, Nina Balog i Mirela Lučić. 

Troje najbolje plasiranih učenika prelazi u iduću fazu natjecanja. Od županijskog natjecanja pa nadalje njihovi se rezultati zbrajaju i tako se dobiva plasman ekipe. To su Vanesa, Lidija i Nina. S obzirom da u jednom od romana glavni lik obožava punjene palačinke i ja sam svoje natjecatelje i Povjerenstvo počastila punjenim palačinkama.

Čestitke plasiranim učenicama!