Vježba evakuacije i spašavanja na Osnovnoj školi Orehovica

Osnovna škola Orehovica u suradnji s Općinom Orehovica u petak, 1. veljače 2019. održala je vježbu civilne zaštite – vježbu evakuacije i spašavanja. 

U pokaznoj je vježbi sudjelovalo 300 učenika i 60-ak djelatnika škole te 50-ak službenih osoba, predstavnika Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Orehovica, Podbresta i Vularije, pripadnika HGSS-a stanice Čakovec, članova Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu i Policijske uprave Čakovec te novinari. 

Tema vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika radi urušavanja dijela zgrade do kojeg je došlo zbog potresa, kao i sanacija nastalog požara u školskoj zgradi te su svi učenici i djelatnici morali napustiti prostorije škole. Dvoje učenika bilo je lakše povrijeđeno te su  u pomoć pohitali vatrogasci i Zavod za hitnu medicinu i Crveni križ Čakovec, a Gorska služba spašavanja i pas Baltazar su spašavali teže povrijeđenu odraslu osobu. 

Cilj simulacije je bila provjera spremnosti svih službi s područja općine Orehovica, a po završetku pokazne vježbe ravnatelj OŠ Orehovica je službeno obznanio da je simulacija uspješno obavljena. 

Pogledajte kako je to izgledalo u fotogaleriji.