Održala se županijska razina u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Čitanjem do zvijezda“

Na Valentinovo, 14. veljače 2019. održala se školska razina jubilarnog desetog ciklusa projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti  u kvizu „Čitanjem do zvijezda“ na Drugoj osnovnoj školi Čakovec. 

Sudjelovale su učenice Vanesa Balog iz 6.b, Kristina Oršuš iz 7.c i Nina Oršuš iz 8.a u pratnji mentorice knjižničarke Nataše Borščak. Učenice su odgovarale na pitanja iz romana Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom : Julijana Matanović (Mozaik knjiga), Ljeto na jezeru Čiču : Jasminka Tihi-Stepanić (Naklada Ljevak) i Blizanke : Erich Kaestner (Znanje). 

Pitanja su bila svakojakog tipa – zaokruživanje, nadopunjavanje, odgovaranje na pitanja, određivanje točno/netočno, povezivanje pojmova, izbacivanje uljeza, a bila je i kombinacija sadržaja djela, karakterizacije likova, mjesta i vremena radnje, prepoznavanja važnih događaja, razumijevanja i procjenjivanja problema koje pojedino djelo nudi te kritičkog razmišljanja. Od 18 prijavljenih škola učenice su osvojile 14 mjesto.